17.11.2016 19:45

Winter ziet ook nadelen van goede naam Ajax

Ajax A1-trainer Aron Winter blijft rustig voor een wedstrijd van zijn team. (15-10-2016)
Ajax A1-trainer Aron Winter blijft rustig voor een wedstrijd van zijn team. (15-10-2016)

In het nationale en internationale voetbal lopen nog steeds veel spelers rond die hun opleiding in Amsterdam genoten. De jeugdopleiding van Ajax staat erg hoog aangeschreven, maar A1-trainer Aron Winter ziet daar ook nadelen in.

"De scouts komen naar Amsterdam omdat de jeugdopleiding van Ajax hoog staat aanschreven in het buitenland. Daarom bestaat altijd de kans dat er jeugdspelers bij ons vertrekken", legt Winter uit in gesprek met De Telegraaf. "De grote Europese clubs vissen niet in de kleine vijvers. Deze clubs kijken waar in de wereld de toptalenten spelen en komen erachter dat er grote talenten rondlopen op De Toekomst."

Lang niet elke speler wordt weggelokt bij Ajax, maar het gebeurt desalniettemin meer dan eens per jaar. "Sommige jeugdspelers komen uit een milieu waarvan de ouders beïnvloedbaar zijn door grote clubs. Dat is begrijpelijk. Zodra de jongens bij Ajax spelen krijgen ze zaakwaarnemers en daar heeft de club veel mee te maken." Timothy Fosu-Mensah is het bekendste voorbeeld van een jeugdige speler die vertrok uit de opleiding.

"Door de spelers kwalitatieve trainingen te bieden willen we voor zowel de speler als de club een win-win situatie creëren. We zijn er voor onze jeugdspelers en behouden en koesteren een warme relatie met de jongens. Dat is het beleid van Ajax waar ik finaal achter sta", sluit Winter af. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner