18.11.2016 14:19

Zelfkritische Fraser baalt van start Vitesse

Na twaalfspeelrondes is Vitesse de nummer negen van de Eredivisie. Henk Fraser vindt dat zijn team de kwaliteiten heeft om een paar plaatsen hoger te staan op de ranglijst. De trainer is derhalve niet helemaal tevreden over zijn eerste maanden bij Vitesse.

Dat er het afgelopen weekend niet werd gevoetbald in de Eredivisie, vindt Fraser erg jammer. "Het liefst wil je zo snel mogelijk weer spelen om de matige prestaties te doen vergeten", vertelt Fraser op de clubwebsite van Vitesse. "We hebben individueel met spelers gesproken, de gedrevenheid om verandering aan te brengen in de resultaten is zeer nadrukkelijk aanwezig. We moeten keihard werken en veel oefenen, dat kan alleen als je sterk bent in het hart en in het hoofd."

Fraser steekt de hand ook in eigen boezem. "Vorig seizoen is Vitesse op plek negen geëindigd. Het is teleurstellend dat ik ze nog geen stapje hogerop heb weten te krijgen. Dat is mijn taak", vervolgt de trainer. Vitesse neemt het zaterdag in het Abe Lenstra Stadion op tegen sc Heerenveen, dat een knappe vierde plaats bezet. "Wij zijn nu, door eigen toedoen en wat ongelukkige momenten, in een mindere fase. Bij Heerenveen zit het momenteel mee maar we moeten van onze eigen krachten uitgaan. Er zit genoeg kwaliteit in de ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner