18.11.2016 20:21

Zidane verwacht lastig duel met stadsgenoot

De kraker tussen rivalen Real Madrid en Atlético Madrid staat komend weekend op het programma in de Primera División, Real Madrid-trainer Zinédine Zidane beseft dat dit duel misschien wel de grootste uitdaging van het seizoen tot nu toe wordt.

"Atlético wordt elk jaar beter, ze ontwikkelen zich continu", stelt de Franse oefenmeester op de persconferentie voor het duel tussen de koploper van Spanje en Atlético, de nummer vier van de competitie. "Ze hebben een goede trainer (Diego Simeone, red.) die veel heeft veranderd sinds zijn komst. Er wordt weleens gezegd dat Atlético alleen goed kan verdedigen, maar ze zijn meer dan dat. Dat zie je in alles wat ze doen."

Voor Atlético is de wedstrijd tegen de stadsgenoot een ideale gelegenheid om het gat te verkleinen. Real Madrid staat op 27 punten na elf wedstrijden, Atlético pakte in hetzelfde aantal duels zes punten minder. Zidane beseft dat de rivaal getergd is. "We zullen het vanaf het begin moeilijk krijgen. Het wordt een lastige wedstrijd, maar dat zijn we gewend." Zidane kan tegen Atlético weer beschikken over sterkhouders Sergio Ramos en Karim Benzema.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner