19.11.2016 10:45

Gefrusteerde Thern: "Ik zal moeten spelen"

Simon Thern (r.) kan het niet bolwerken tegen Michael Heinloth (l.), die de ruimte krijgt om iets te doen met het balbezit voor NEC. (20-08-2016)
Simon Thern (r.) kan het niet bolwerken tegen Michael Heinloth (l.), die de ruimte krijgt om iets te doen met het balbezit voor NEC. (20-08-2016)

Tegenwoordig zijn spelers als Reza Ghoochannejhad, Sam Larsson, Jerry St. Juste en Sam Larsson de uitblinkers bij sc Heerenveen, in de afgelopen seizoenen was ook Simon Thern een speler die opviel in Friesland. Vandaag de dag is dat niet meer zo en dat moet veranderen, vindt Thern zelf.

"Als ik nu na een zege in de kleedkamer kom en ik zie jongens als Larsson en Zeneli gelukkig zijn met hun goede optreden, dan ben ik natuurlijk ook blij voor hen. Maar als je op de bank zit, ben je weliswaar onderdeel van het team, maar niet echt betrokken. Het is frustrerend en het heeft effect op je humeur", is de Zweed helder in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Onder anderen Stijn Schaars, Pelle van Amersfoort, Morten Thorsby en Younes Namli krijgen vaak de voorkeur boven Thern, die daardoor nog maar drie duels speelde dit seizoen. "Het gaat natuurlijk goed met de ploeg, maar ik kan met mijn dynamische spel wel degelijk iets toevoegen. En ik heb als middenvelder relatief veel doelpunten gescoord. Dat kan niet iedereen zeggen", kijkt de Scandinaviër naar zijn zeven doelpunten in dienst van sc Heerenveen.

Mocht zijn situatie bij sc Heerenveen niet veranderen, dan is Thern van plan om verder te kijken. "Ik moet ook aan mezelf denken. Een voetballoopbaan duurt niet zo lang. Ik heb wedstrijden op niveau nodig. Nog een half jaar vergooien is geen optie. Ik zal moeten spelen, waar dan ook." De winterse transferperiode opent volgende maand, een verhuur of een verkoop lijkt gezien de concurrentie de beste optie voor Thern, die nog tot 2018 vastligt in Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner