19.11.2016 11:57

Mister Ajax: "Cassierra is niet echt een spits"

Mateo Cassierra (m.) wordt ingesloten door Guus Til (l.) en Alireza Jahanbakhsh (r.) tijdens AZ - Ajax. (06-11-2016)
Mateo Cassierra (m.) wordt ingesloten door Guus Til (l.) en Alireza Jahanbakhsh (r.) tijdens AZ - Ajax. (06-11-2016)

Ajax-icoon Sjaak Swart is nog niet volledig tevreden over aanwinst Mateo Cassierra. De Colombiaanse spits is, in tegenstelling tot zijn landgenoot Davinson Sánchez, geen vaste waarde bij het eerste elftal. Swart vindt de Zuid-Amerikaan geen echte spits.

Cassierra werd afgelopen zomer voor een flink bedrag overgenomen van Deportivo Cali, sindsdien scoorde hij drie keer in zestien wedstrijden voor Ajax. Twee goals maakte hij echter in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Kozakken Boys. "Cassierra is niet echt een spits", stelt Swart dan ook op de radio bij RTV Noord-Holland.

"Ik vind hem achter de spits of vanuit het middenveld beter. Hij kan aardig voetballen, maar niet beter dan die vier jongens die staan te wachten op hun plek", doelt de legendarische rechtsbuiten op diverse talenten die staan te wachten op speeltijd bij het eerste elftal.

Op een niveau lager lukt het Cassierra wel om te presteren, hij scoorde voor Jong Ajax vijf keer in vier duels. De Colombiaan krijgt bij Ajax echter de tijd om zich aan te passen, hij tekende enkele maanden geleden een contract tot medio 2021.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner