19.11.2016 14:27

Jans noemt Vilhena 'de jongere Edgar Davids'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan dit weekend weer beschikken over Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena. Beide middenvelders zijn dit seizoen erg belangrijk voor de Rotterdammers. Volgens Ron Jans is Feyenoord zelfs erg afhankelijk van Vilhena en El Ahmadi.

PEC Zwolle, de ploeg van Jans, neemt het zondagmiddag in De Kuip op tegen Feyenoord. De oefenmeester heeft de koploper van de Eredivisie goed geanalyseerd. "Als je vraagt hoe Feyenoord speelt en wat hun kracht is, dan is dat het aanspelen en het afjagen van El Ahmadi", aldus Jans in gesprek met De Telegraaf. De verdedigende middenvelder ontbrak twee weken geleden in het uitduel met Go Ahead Eagles. De Rotterdammers leden daar hun eerste nederlaag van het seizoen (1-0).

Vilhena ontbrak vanwege familieomstandigheden in De Adelaarshorst en werd nodig gemist op het middenveld van Feyenoord. "Vilhena is de soort jongere Edgar Davids. Hoe die twee druk zetten, hun power en dynamiek, dat behoort tot de grootste kwaliteiten van dit Feyenoord", besluit Jans. De wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle begint zondagmiddag om 16:45 uur. De ploeg uit Overijssel staat momenteel op een elfde plaats in de Eredivisie. PEC heeft na twaalf gespeelde wedstrijden dertien punten behaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner