19.11.2016 16:05

Bosz beëindigt dramatische reeks SC Cambuur

Grote vreugde bij de spelers van SC Cambuur. Gino Bosz (derde van rechts) heeft zijn ploeg op voorsprong geschoten tegen FC Emmen. (18-11-2016)
Grote vreugde bij de spelers van SC Cambuur. Gino Bosz (derde van rechts) heeft zijn ploeg op voorsprong geschoten tegen FC Emmen. (18-11-2016)

SC Cambuur heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan een slechte reeks in uitwedstrijden. De Leeuwarders wonnen dit seizoen pas eenmaal op vreemde bodem, maar namen tegen FC Emmen (0-1) weer eens de drie punten mee naar huis.

Interim-trainer Sipke Hulshoff koos voor de wedstrijd tegen FC Emmen voor een defensievere tactiek. Daardoor was van oogstrelend voetbal geen sprake in de Jens Vesting. Toch had Cambuur het betere van het spel en kreeg het ook goede kansen om op voorsprong te komen. Het duurde tot de 84ste minuut voordat er een doelpunt werd gemaakt: Gino Bosz schoot Cambuur met een prachtig schot naar de overwinning.

"Ik scoor niet vaak, maar dan is het meestal wel met een schot van afstand", vertelde Bosz na afloop met een grote glimlach aan de Leeuwarder Courant. De middenvelder was blij dat er eindelijk eens een uitwedstrijd werd gewonnen. "We wisten dat we het kunnen, maar het kwam er maar niet uit. Als ik eerlijk ben vind ik dat ik niet eens zo goed gespeeld heb. Ik was bij vlagen nogal slordig. Een goede wedstrijd was het ook niet, we kunnen beter."

Ook aanvoerder Erik Bakker was blij met de broodnodige zege voor SC Cambuur. "We wisten dat het er in zat. Dit is wel heel lekker voor het zelfvertrouwen." Dat het voetbal van de Leeuwarders niet sprankelend was, is volgens Bakker een bewuste keuze. "Het is onze nieuwe speelstijl. We kiezen er nu voor om niet meteen alles open te gooien." Cambuur staat nog altijd op een teleurstellende twaalfde plaats, maar heeft door de zege op FC Emmen de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner