19.11.2016 20:28

Armenteros brengt Heracles zege op Go Ahead

Samuel Armenteros is door het dolle heen met zijn winnende goal tegen Go Ahead Eagles. (19-11-2016)
Samuel Armenteros is door het dolle heen met zijn winnende goal tegen Go Ahead Eagles. (19-11-2016)

Dankzij twee goals van Samuel Armenteros heeft Heracles Almelo zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. De Almeloërs zegevierden met 2-1.

Zowel Heracles als Go Ahead zorgde de vorige speelronde voor een verrassing. Heracles won na negen duels zonder zege eindelijk weer door Vitesse met 1-2 te verslaan, terwijl Go Ahead te sterk was voor de tot dan toe ongeslagen koploper Feyenoord. Beide ploegen wilden de vorm van destijds dus graag doorzetten.

De aspiraties van Go Ahead waren in ieder geval vanaf minuut één duidelijk: wachten op een slordigheidje en dan toeslaan op de counter. Heracles speelde simpelweg niet goed genoeg om die speelwijze uit te buiten. Daarom waren het zelfs de Eagles die de voorsprong pakten in het Polman Stadion. Joey Groenbast liet de bal met een goede pass het halve veld afleggen, waarna Jarchinio Antonia zijn ploeg op koele wijze op voorsprong zette.

Heracles zette in het restant van de tweede helft wel redelijk aan, met name via de dreigende Brahim Darri. Tot scoren kwam het alleen niet, waardoor het moest gebeuren in de tweede helft. Ook daarin wist de taaie uitploeg Heracles lang in toom te houden. Het eerste kwartier van het tweede bedrijf creëerde de ploeg van John Stegeman zelfs helemaal niets.

Uit het niets werd het toch 1-1. Aan het begin van het vierde kwart van de wedstrijd liet Samuel Armenteros, tot dan toe totaal niet in de wedstrijd zittend, zijn klasse zien. Doorzetten van Vincent Vermeij bood zijn collegaspits de kans om de bal vanuit de lucht op fraaie wijze achter Zwarthoed te schieten.

Vervolgens zette Heracles door richting de winnende treffer. En die kwam er, zes minuten voor tijd. Wederom was Armenteros het goudhaantje. Met een fraaie solo, inclusief een panna, verschalkte hij de Go Ahead-defensie en door koel afmaken was ook doelman Zwarthoed verslagen. Deze 2-1 stelde de zege voor Heracles veilig. Go Ahead kreeg nog wel een kans, voor Randy Wolters, maar hij sprong te wild om met de grote mogelijkheid.

Zo bleven de drie punten toch nog in Almelo, waardoor Heracles voor het eerst dit seizoen twee zeges op rij boekt. Voorlopig betekent dat een tiende plaats in de Eredivisie. Voor Go Ahead is dit toch een kleine domper, zeker omdat er meer inzat in het Polman Stadion. Lang stevenden de Deventenaren af op misschien wel een overwinning. Als de achtervolging punten weet te pakken, zakt de ploeg van Hans de Koning weer terug naar de degradatiezone.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner