19.11.2016 18:25

Barcelona speelt gelijk zonder Messi en Suárez

De afwezigheid van de zieke Lionel Messi en de geschorste Luis Suárez is Barcelona zaterdag opgebroken in het thuisduel met Málaga. De regerend kampioen van Spanje kwam voor eigen publiek niet tot scoren en speelde gelijk: 0-0.

Barcelona kreeg voldoende kansen op een treffer, helemaal nadat de bezoekers met tien man verder moesten na een rode voor Diego Llorente. De verdediger schopte in de 69e minuut Neymar hard tegen de grond en moest van het veld.

Málaga kreeg in de slotfase hulp van de scheidsrechter, die verzuimde voor een strafschop te fluiten en een doelpunt van Gerard Piqué onterecht wegens buitenspel afkeurde. Málaga eindigde het duel met negen man, na een directe rode kaart voor de protesterende Juan Carlos diep in blessuretijd.

Real Madrid kan zaterdagavond vier punten afstand nemen van Barcelona. De winnaar van de laatste editie van de Champions League moet daarvoor wel de stadsderby tegen Atlético winnen.