19.11.2016 21:37

Willem II sleept punt uit het vuur tegen PSV

Luuk de Jong (r.) gaat het kopduel met Darryl Lachman (l.) niet eens aan, waardoor de mandekker van Willem II simpel kan wegwerken. (19-11-2016)
Luuk de Jong (r.) gaat het kopduel met Darryl Lachman (l.) niet eens aan, waardoor de mandekker van Willem II simpel kan wegwerken. (19-11-2016)

Een hardwerkend en verdedigend ingesteld Willem II heeft zaterdagavond een belangrijk punt gepakt tegen titelkandidaat PSV. De Eindhovenaren wisten zich in Tilburg niet door de gestreepte muur te voetballen, het bleef bij 0-0 in de Brabantse derby.

Trainer Erwin van de Looi besloot zijn speelstijl voor het duel met PSV aan te passen, door Freek Heerkens op het middenveld te zetten in plaats van Erik Falkenburg. De regerend landskampioen had moeite met de verdedigende instelling van de Tilburgers, waardoor kansen schaars waren in de eerste helft. Luuk de Jong profiteerde bijna van geblunder bij Kostas Lamprou, maar de Griek herstelde zelf met een redding. Jordy Croux was aan de andere kant dicht bij de 1-0, maar de flankspeler, die eerder bij de bal was dan de van een blessure herstelde Jeroen Zoet, prikte het speeltuig in het zijnet.

Ondanks de succesvolle tactiek uit de eerste helft, bracht Van de Looi in de tweede helft alsnog Falkenburg, in de hoop aanvallend wat meer te kunnen brengen. Dit lukte aanvankelijk niet, want er ontvouwde zich een bijzonder saaie tweede helft. Pas een kwartier voor tijd volgde er wat meer actie, vooral omdat PSV beter ging voetballen. Zo kreeg Luuk de Jong een prima kopkans. Vorig seizoen wist de spits daar wel raad mee, maar de aanvoerder van PSV zit midden in een vormdip en kopte naast.

Phillip Cocu bracht met Steven Bergwijn en Davy Pröpper wat extra aanvallende kracht in het veld, maar de defensie van Willem II stond als een huis, waardoor de ploeg een bonuspunt pakt tegen PSV. Hierdoor is de club niet verlost van de degradatiezone, maar de voorsprong op hekkensluiter Roda JC wordt wel tijdelijk groter. PSV moet zondag angstvallig toekijken hoe Ajax en koploper Feyenoord kunnen profiteren van het puntenverlies.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner