19.11.2016 22:38

Real na ruime derbyzege stevig aan kop

Een hattrick van Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zondagavond een ruime en cruciale overwinning bezorgd in de derby tegen stadsgenoot Atlético. In Vicente Calderón werd het 0-3.

Vooraf was er veel te doen over eventuele afwezigen bij Real Madrid. De zorgen bleken gegrond, want Sergio Ramos, Pepe, Casemiro en Karim Benzema bleken geen van allen startklaar. Het leek de ploeg van Zinédine Zidane niet te deren, daar de withemden van meet af aan de lakens uitdeelden in Vicente Calderón. Saúl kreeg wel al vallend een schietkans na een pass van Koke, maar dat was de enige dreiging van de thuisploeg.

Ronaldo kreeg na dik tien minuten de eerste kans. Een geweldige voorzet van Marcelo werd door de man van Madeira ingekopt en Jan Oblak kon ternauwernood voorkomen dat de inzet helemaal over de lijn verdween. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Ronaldo’s vrije trap werd van richting veranderd en verdween in het net. Even later was Isco het die met een prima bal Ronaldo op pad stuurde. Hij kapte Diego Godín knap uit, maar kon vervolgens geen kracht achter zijn schot zetten.

Na rust werd de ploeg van Diego Simeone iets gevaarlijker, maar het veldoverwicht leidde niet tot grote kansen. Ferreira-Carrasco kwam als enige dichtbij, de inzet van de hardwerkende Belg vloog rakelings langs het doel van een verder onbedreigde Keylor Navas. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing. Ronaldo kwam in balbezit, werd door Savić aangetikt: penalty. Hij ontfermde zich over het buitenkansje en het werd 0-2.

Even later werd het nog erger voor de thuisploeg. Gareth Bale werd door Isco weggestuurd, was veel te vlug voor de Atlético-defensie en gaf een voorzet op wederom Ronaldo, die moeiteloos voor de definitieve beslissing kon zorgen. Beide ploegen kregen nog wel wat mogelijkheden in het restant, maar echt enerverend kon dat nooit meer worden. Real Madrid behoudt door de driepunter de ruime marge en staat derhalve bovenaan in Spanje: vier punten boven achtervolger FC Barcelona en zelfs negen boven Atlético.

Door: Jan Willem Spaans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner