20.11.2016 09:10

De Jong schaamt zich na doelpuntloze remise

Luuk de Jong loopt zichtbaar balend over het veld in Tilburg. PSV komt tegen Willem II weer niet tot scoren. (19-11-2016)
Luuk de Jong loopt zichtbaar balend over het veld in Tilburg. PSV komt tegen Willem II weer niet tot scoren. (19-11-2016)

PSV liep zaterdagavond opnieuw averij op in de strijd om de koppositie. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan 0-0 tegen Willem II en aanvoerder Luuk de Jong sprak na afloop harde woorden.

"We moeten ons schamen dat we hier niet winnen", begon De Jong voor de camera's van FOX Sports. De aanvoerder van PSV is niet te spreken over het spel van zijn ploeg. Bij tijd en wijle zag het voetbal van de Eindhovenaren er inspiratieloos uit. "Het ontbreekt aan agressiviteit. We waren te voorspelbaar. Daar dwongen ze ons ook wel toe, maar we stonden te stil."

De Jong is zelf duidelijk niet in vorm en kwam ook in Tilburg niet tot scoren. De spits heeft al sinds 28 september het net niet meer weten te vinden. De Jong kreeg een dot van een kans, maar hij kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. "Ik weet ook niet waarom het niet lukt en doe er alles aan, maar op dit moment gaat de bal er niet in. Ik ga me in ieder geval niet gek laten maken. Er zijn vaker spitsen geweest die lange tijd niet scoren en daarna toch weer terugkomen."

De aanvalsleider van PSV heeft al een kleine negenhonderd minuten geen doelpunt meer gemaakt en dat zit hem niet lekker. "Ik probeer als aanspeelpunt ook belangrijk te blijven. Die bal die ik kopte, raakte ik voor mijn gevoel goed. Dan kijk je en gaat hij er weer niet in. Ongelooflijk. Dat we maar twee van de laatste wedstrijden gewonnen hebben? PSV onwaardig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner