20.11.2016 09:21

Pastoor: "Godswonder dat bal er niet inging"

Sparta-trainer Alex Pastoor geeft tekst en uitleg aan de aanwezige journalisten na de nederlaag tegen Excelsior. (19-11-2016)
Sparta-trainer Alex Pastoor geeft tekst en uitleg aan de aanwezige journalisten na de nederlaag tegen Excelsior. (19-11-2016)

Sparta Rotterdam ging zaterdagavond onderuit tegen stadsgenoot Excelsior (3-2). De ploeg van trainer Alex Pastoor is het seizoen goed begonnen, maar de oefenmeester was na afloop zeer ontevreden over de nederlaag.

"Naar mijn smaak hebben we deze wedstrijd tussen de tiende en vijfendertigste minuut verloren", was de analyse van Pastoor bij de NOS. In dat tijdsbestek kwam Excelsior twee keer tot scoren, terwijl Loris Brogno Sparta nog op voorsprong had geschoten. "We zijn zoveel beter en moeten de 0-1 voorsprong verder uitbouwen. Maar aan het einde van die periode staan we met 2-1 achter."

Volgens de trainer van Sparta is de nederlaag niet alleen toe te schrijven aan individuele fouten van zijn ploeg. "Het gaat erom dat wordt herkend wat er in de wedstrijd gevraagd wordt. In een groot gedeelte van de wedstrijd hebben we dat wel gedaan, maar niet in die fase. We hadden het op slot moeten gooien, maar hebben verdedigend niet de juiste keuzes gemaakt." Volgens Pastoor is er door de nederlaag niet ineens sprake van negativiteit binnen zijn club.

"Als je twintig procent van de kansen na rust maakt, is er niets aan de hand. Maar als je met een achterstand tegen een muur moet aan beuken, dan moet je geduld opbrengen. Dat is soms moeilijk voor jonge, aanstormende spelers. Die willen zo snel mogelijk naar de goal. Alleen is de vraag of dat de juiste oplossing is. In de laatste twintig minuten was dat wel steengoed verzorgd bij ons. Dan mag het een godswonder heten dat die bal er niet ingaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner