20.11.2016 09:58

Pochettino kan geluk niet op met rentree Kane

Tottenham Hotspur boekte zaterdag een zwaarbevochten overwinning op West Ham United (3-2). Trainer Mauricio Pochettino sprak na afloop lovende woorden over spits Harry Kane, die na zijn blessure weer volop doelpunten maakt. Dat kan niet gezegd worden van Vincent Janssen.

Kane bezorgde Tottenham hoogstpersoonlijk de drie punten. De spits schoot in de 89ste minuut de gelijkmaker binnen en benutte amper een minuut later een strafschop. De winst in de Londense derby ging daardoor naar de ploeg van Pochettino. "Hij is enorm belangrijk voor ons. Harry is onze eerste spits, in mijn ogen zelfs een van de beste spitsen van de wereld", vertelde Pochettino aan de toegestroomde Engelse media.

De manager was blij dat hij weer kon beschikken over Kane, die de voorbije maanden kampte met een enkelblessure. Concurrent Vincent Janssen kon in die periode niet overtuigen in de spits bij Tottenham. "Natuurlijk mis je zo'n speler", aldus Pochettino. "Vandaag zijn we blijven vechten en hebben we een geweldige beloning gekregen. Als er één ploeg verdiend had te winnen, waren wij het wel. Natuurlijk was het niet onze beste wedstrijd, maar deze zege is heel belangrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner