20.11.2016 10:11

Liesveld geeft na afloop foute beslissing toe

Scheidsrechter Richard Liesveld besloot zaterdag tot twee keer toe geen strafschop toe te kennen tijdens het duel tussen Willem II en PSV. De leidsman gaf na afloop, na de beelden te hebben bekeken, toe dat de Eindhovenaren toch recht hadden op een penalty.

Na een goede aanvallende actie zette Bart Ramselaar voor, maar de bal kwam overduidelijk op de uitgestoken arm van Pelé van Anholt. Tijdens de wedstrijd besloot Liesveld niet te fluiten voor een strafschop, maar na afloop moest hij zijn oordeel herzien. "Dat moment heb ik net teruggezien", vertelt de scheidsrechter in gesprek met de NOS. "Daar zit de hand veel verder van het lichaam dan ik in eerste instantie in de wedstrijd heb waargenomen. Dat had een strafschop moeten zijn."

Eerder in de wedstrijd schreeuwden de spelers van Willem II om een penalty. Aanvaller Jordy Croux werd in het strafschopgebied gevloerd door PSV-doelman Jeroen Zoet. De sluitpost kwam met twee benen ingegleden, maar Liesveld twijfelt ook na het zien van de beelden over de situatie.

"Ik heb het geïnterpreteerd als een onvermijdelijke botsing. Die bal komt daar, Zoet komt uit, Croux schiet die bal op de goal, net voordat Zoet komt. Dan ontstaat er onvermijdelijk contact omdat je niet ineens kan stilstaan. Zo hebben wij het geïnterpreteerd. Het is een situatie die van twee kanten uitgelegd kan worden. Het is een fiftyfifty moment. Ik geef ruiterlijk toe dat hij 'm geraakt heeft, maar ik vind het een onvermijdelijke botsing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner