20.11.2016 10:24

Armenteros: "Geen idee meer hoe ik scoorde"

Samuel Armenteros viert een doelpunt voor Heracles Almelo. De Zweedse spits is tweemaal trefzeker tegen Go Ahead Eagles. (19-11-2016)
Samuel Armenteros viert een doelpunt voor Heracles Almelo. De Zweedse spits is tweemaal trefzeker tegen Go Ahead Eagles. (19-11-2016)

Samuel Armenteros bezorgde Heracles Almelo zaterdagavond een overwinning op Go Ahead Eagles (2-1). De spits was tweemaal trefzeker en draaide een achterstand om in een voorsprong. Armenteros sprak na afloop lovende woorden over invaller Vincent Vermeij.

"Hij bracht een bepaalde energie in het veld", vertelde Armenteros voor de camera van FOX Sports. Vermeij kwam in de 66ste minuut, bij een achterstand van 0-1, als invaller in het veld. De lange spits was verantwoordelijk voor de assist bij het eerste doelpunt van Armenteros. De Zweed schoot vervolgens knap raak en zette de gelijkmaker op het scorebord. "Ik heb geen idee meer hoe ik scoorde. Ik dacht er niet bij na."

Heracles won door de doelpunten van Armenteros met 2-1 van Go Ahead Eagles, maar kwam in de eerste helft nog op achterstand tegen de Deventenaren. Jarchinio Antonio was trefzeker na een goed uitgevoerde counter. "Het was lastig", stelt Armenteros. "Eigenlijk deden we alles goed, behalve voor het doel komen en gevaarlijk zijn. Zij counterden, kwamen op voorsprong en maakten het ons moeilijk om te voetballen. In de rust hebben we gezegd dat we zo door moesten gaan, er was nog niks aan de hand."

Trainer John Stegeman was blij dat zijn beslissing om Vermeij in het veld te brengen goed uitpakte. De samenwerking tussen Armenteros en de invaller verliep uitstekend. "Toen Vermeij erin kwam, vielen meerdere puzzelstukjes in elkaar. Samuel is een spits die niet altijd op zijn plek blijft. Dat mag, maar dan moet een middenvelder in die ruimte duiken. Dat deed Vincent toen hij inviel. Hij is een spits die in de spits blijft. Ik denk dat Vincent eraan bijdroeg dat Samuel twee keer kon scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner