20.11.2016 10:54

Sneijder treurt om grote veranderingen Inter

Wesley Sneijder biedt zich aan tijdens de wedstrijd Galatasaray - Antalyaspor. (02-10-2016)
Wesley Sneijder biedt zich aan tijdens de wedstrijd Galatasaray - Antalyaspor. (02-10-2016)

Internazionale neemt het zondag in de Milanese derby op tegen AC Milan. Wesley Sneijder, oud-speler van Inter, kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie tussen de beide stadsgenoten. De middenvelder van Galatasaray vindt het jammer dat er zoveel veranderd is bij zijn oude club.

Sneijder zegt het ontslag van Frank de Boer als trainer van Inter te betreuren. De Nederlandse oefenmeester werd al na drie maanden op straat gezet en vervangen door Stefano Pioli. Sneijder heeft in het verleden goed samengewerkt met De Boer. "Als ze hem de kans hadden gegeven, was hij geslaagd. Frank heeft het goed gedaan bij Ajax en ook als assistent-trainer bij het Nederlands elftal", vertelt Sneijder aan La Gazzetta dello Sport. "In 2010 heeft hij ons enorm geholpen."

"De waarheid is dat het Inter van Moratti ten einde is", stelt Sneijder. Inter is sinds kort niet meer in Italiaanse handen, maar heeft nu een Chinese eigenaar. "Ik vind het jammer dat hij is vertrokken, daarmee is alles afgelopen. Inter heeft nu leiderschap nodig, iemand die kan commanderen, gerespecteerd wordt en naar wie iedereen luistert. De spelers hebben die referenties niet. De Chinese eigenaren? Wie zijn zij? Wie ziet ze? Waar zijn ze? Ik weet zeker dat de spelers ze niet eens kennen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner