20.11.2016 14:16

Benepen duel in Kerkrade eindigt onbeslist: 1-1

Derrick Luckassen en Ron Vlaar balen na de 1-0 achterstand tegen Roda JC. De ervaren Vlaar leidt het doelpunt in door een foute pass. (20-11-2016)
Derrick Luckassen en Ron Vlaar balen na de 1-0 achterstand tegen Roda JC. De ervaren Vlaar leidt het doelpunt in door een foute pass. (20-11-2016)

In Kerkrade hebben Roda JC en AZ Alkmaar elkaar in een zeer matig duel in evenwicht gehouden: 1-1. Beide ploegen toonden weinig intentie om vol voor de overwinning te gaan, waardoor een gelijkspel een juiste afspiegeling was van de wedstrijd.

Nog voor de aftrap liepen de Limburgers al averij op. Aanvoerder Tom Van Hyfte moest namelijk geblesseerd afhaken, waardoor Daryl Werker in de basis begon. Ook Daniel de Silva was niet fit genoeg. De aanvallende middenvelder was aanvankelijk wisselspeler, maar werd van het wedstrijdformulier gehaald. Met Werker in plaats van Van Hyfte op het middenveld, bevorderde dat de aanvallende intenties niet. AZ stuitte daarom op een ploeg die zich ver terug groef op de eigen helft. Echter was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Mikhail Rosheuvel werkte een voorzet van David Boysen in het zijnet.

De Alkmaarders speelden zeer teleurstellend, terwijl het team van Yannis Anastasiou loerde op de counter. In een kansloze eerste helft loonde die tactiek voor de ploeg uit Kerkrade. Ron Vlaar ging als laatste man opzichtig in de fout en schoof de bal in de voeten bij Abdul Ajagun. De Nigeriaanse dribbelaar profiteerde optimaal door veertig meter sprintend te overbruggen om vervolgens de bal ongenadig hard in het dak van het doel te rammen: 1-0. AZ had ook in het tweede bedrijf moeite om een gaatje te vinden in de verdediging bij de thuisploeg. De eerste die dat lukte was invaller Mats Seuntjens. Met een gevoelig balletje vond hij Wout Weghorst. De sterke spits ramde vervolgens snoeihard binnen: 1-1.

Het doelpunt zorgde niet voor een opleving, want beide ploegen vervolgden ongeïnspireerd het duel. De bezoekers uit Alkmaar kregen de bal enkel via afstandsschoten tussen de palen, maar Benjamin van Leer stond constant goed opgesteld. Tanković leek vlak voor tijd de winnende te maken, maar zijn inzet vloog net langs de kruising. Daardoor eindigde dit teleurstellende duel in 1-1. Zowel Roda JC als AZ schiet niet veel op met dit gelijkspel, aangezien zij respectievelijk op plaats achttien en vijf blijven steken. Voor de ploeg van Anastasiou staat er volgende week zondag een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. AZ gaat midweeks op bezoek bij Dundalk FC voor de Europa League, alvorens men in de competitie Heracles Almelo ontvangt.

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner