20.11.2016 18:10

Hake vond Twente niet meedogenloos genoeg

FC Twente leek in een zetel te zitten toen zondagmiddag na negen minuten spelen FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin met rood van het veld werd gestuurd. De Tukkers kwamen tot teleurstelling van trainer René Hake echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Domstedelingen.

Hake is van mening dat FC Twente de drie punten in eigen huis had moeten houden. "Na de rode kaart moest Utrecht verder terug en daar hadden wij wat moeite mee. Aan de bal waren we zoekende en als we de bal verloren, stonden we net niet goed om de druk erop te houden. Na de 1-0 mag het niet gebeuren dat het zo snel weer gelijk wordt. Utrecht stond daarna compact en kwam er met snelle tegenstoten uit."

"In de tweede helft hebben we het wat anders neergezet en lag het tempo aan onze kant hoger", vervolgt Hake op de persconferentie na de wedstrijd. "We hebben vier, vijf grote kansen gehad. Alleen hadden we op een paar momenten meedogenlozer moeten zijn en had de bal erin gemoeten. Dan hadden we hier nu met drie punten gestaan. Maar doelman Robbin Ruiter was toch de man van de week, die drie honderd procent doelpunten voorkwam. Utrecht bleef loeren op de counter en had er ook nog met de winst vandoor kunnen gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner