20.11.2016 19:40

Kuyt: "Mooi voetbal is niet altijd mogelijk"

Dirk Kuyt kopt Feyenoord op voorsprong tegen PEC Zwolle (20-11-2016)
Dirk Kuyt kopt Feyenoord op voorsprong tegen PEC Zwolle (20-11-2016)

Feyenoord is nog altijd de koploper van de Eredivisie. Zondagmiddag werd PEC Zwolle verslagen (3-0), maar het spel was moeizaam. Aanvoerder Dirk Kuyt had daar absoluut geen moeite mee.

De Rotterdammers hadden de aanvoerder nodig om vijf minuten voor rust op voorsprong te komen. Kuyt kopte fraai raak op aangeven van Jens Toornstra. "Het was een heerlijke spitsengoal. Ik kon goed voor mijn man komen en de bal was perfect aangesneden. Ik kon hem lekker van mijn hoofd laten glijden", aldus Kuyt in gesprek met de NOS.

Feyenoord had het lastig met een taai PEC, maar wist wel de drie punten in De Kuip te houden. "Het allerbelangrijkste is om te winnen. Je ziet ook dat ploegen rekening met ons gaan houden. Dan is mooi voetbal niet altijd mogelijk en moet je geduld hebben. Op de juiste momenten toeslaan en dat hebben we perfect gedaan."

"Het is een mooi seizoen. Voorafgaand zei ik dat we trotse koploper waren en dat zijn we nu nog steeds. Dit moeten we zo lang mogelijk volhouden. Het allerbelangrijkste is dat we straks aan het eind van het seizoen nog steeds op die positie staan."

Na de zege kan Feyenoord zich opmaken voor het Europa League-duel met Manchester United. De Rotterdammers staan aan kop in de Eredivisie, maar gaan zich zeker niet sparen voor enkel de Nederlandse competitie. Ook op Old Trafford gaat de club vol voor een goed resultaat.

"Wij zijn zo fit en fysiek goed in orde, dat we meerdere wedstrijden in de week kunnen spelen. We hebben net twee weken achter de rug, waarin veel spelers op adem hebben kunnen komen. Dan moet je niet zeuren en gewoon gaan voor twee goede resultaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner