20.11.2016 21:28

'Gio' vond zege belangrijk voor het gevoel

Giovanni van Bronckhorst wil dat het spel snel hervat wordt. Het tempo ligt laag in de beginfase van de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. (20-11-2016)
Giovanni van Bronckhorst wil dat het spel snel hervat wordt. Het tempo ligt laag in de beginfase van de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. (20-11-2016)

Feyenoord was zondagmiddag te sterk voor PEC Zwolle (3-0). De Rotterdammers kenden een moeizame reeks in de competitie, maar pakten in eigen huis weer de volle drie punten.

"Na drie wedstrijden zonder overwinning in de competitie was het voor ons heel belangrijk om vandaag weer te winnen. Niet alleen vanwege de punten, maar ook voor het gevoel. Daarom is dit voor ons een goede en belangrijke overwinning, op een tegenstander die het ons moeilijk heeft gemaakt", aldus Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

PEC kwam naar De Kuip met een verdedigende tactiek, Feyenoord het erg moeilijk mee had. "Ze speelden in een 4-5-1 systeem, iets dat we niet vaak tegenkomen in Nederland. Zie daar maar eens doorheen te voetballen. Dat is niet makkelijk en dat bleek ook, vooral in de eerste helft."

"Tegen een verdedigend ingestelde ploeg is het belangrijk om de eerste goal te maken. Dan worden zij gedwongen anders te gaan spelen en ontstaan er ruimtes voor ons. Daarom was ik blij dat ons eerste doelpunt al voor rust viel. De goal van Kuyt werkte bevrijdend voor ons." Via doelpunten van Karim El Ahmadi en Jens Toornstra liep Feyenoord na rust uit naar de ruime zege.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner