20.11.2016 22:25

Van Persie na twee treffers: "Een droom"

Robin van Persie besliste de derby tussen Fenerbahçe en Galatasaray (2-0). De spits nam beide treffers voor zijn rekening en was daardoor hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de zege op de aartsrivaal.

De 33-jarige Rotterdammer weet hoe het is om in een kraker tot scoren te komen. Van Persie scoorde al voor Feyenoord tegen Ajax, voor Arsenal tegen Tottenham Hotspur, voor Manchester United tegen Manchester City en nu ook voor Fenerbahçe tegen Galatasaray.

Van Persie was met zijn hoofd in de wolken na afloop van de strijd in Istanbul. "Scoren in deze derby is een droom die uitkomt. Ik voel me echt geweldig. Ik maak twee doelpunten, maar het belangrijkste is dat we winnen."

Het Sükrü Saracoglu stadion van Fenerbahçe werd een heksenketel door het bezoek van de grote rivaal. Van Persie was onder de indruk van de sfeer. "Ik heb nog nooit zo’n sfeer meegemaakt, het was echt heel bijzonder. Ik weet hoe belangrijk het voor de fans is om van Galatasaray te winnen. Ik ben trots en blij. Deze overwinning was ook zeer belangrijk voor de competitie."

Door de zege is Fenerbahçe de aansluiting bij koploper Beşiktaş niet kwijt geraakt. Beşiktaş heeft een voorsprong van zes punten en ook Medipol Başakşehir F.K staat nog boven de ploeg van Dick Advocaat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner