20.11.2016 22:45

Inter laat langszij in leuke Milanese derby

Gianluigi Donnarumma (r.) geeft een bemoedigend tikje aan Mauro Icardi (r.) in de derby van Milaan. (20-11-2016)

De Derby della Madonnina is zondagavond gelijk geëindigd. AC Milan leek lang af te stevenen op een onterechte zege, maar een Frank de Boer-loos Inter Milan kwam met dank aan Ivan Perišić toch nog langszij.

Internazionale speelde de tweede wedstrijd sinds het afscheid met Frank de Boer. De eerste won het met 3-0 van Crotone, hoewel het tot de 84ste minuut duurde voordat het eindelijk tot scoren kwam. Het duel met Milan was de eerste voor Stefano Pioli, die tussendoor was aangetrokken als vervanger van De Boer. Zijn ploeg was in de eerste helft eigenlijk opvallend dominant. Milan kwam er niet aan te pas en moest een aantal kansen incasseren, met name van Ivan Perišić. Tot goals kwam het alleen niet.

Zo Italiaans als het maar kan, kwam Milan aan de andere kant wél op voorsprong. Vlak voor rust stond Giacomo Bonaventura aan de basis van een snelle tegenaanval, die uiteindelijk uitkwam bij de Spanjaard Suso. Hij legde de bal klaar en krulde de bal op fraaie wijze in de verre hoek, achter Samir Handanovič. Hierdoor ging Milan met een onterechte voorsprong rusten in San Siro.

Het was echter al snel weer gelijk in de tweede helft. Antonio Candreva zorgde met een heerlijke afstandstreffer voor de 1-1. Hij liet jongeling Gianluigi Donnarumma compleet kansloos. Toch liet Inter zich snel daarna weer verrassen, wederom door Suso. Nu kreeg hij de bal aangespeeld van Ignazio Abate, waarna hij Miranda omspeelde en koel afmaakte. Zo was de voorsprong erg snel weer hersteld.

Met een 2-1 voorsprong ging Milan de slotfase in, waarin Inter zijn uiterste best deed om nog tot scoren te komen. Eigenlijk creëerde het niet erg veel kansen in de klopjacht op een gelijkmaker, maar één moment was genoeg voor de zwartblauwen. Een doorgeschoten corner, waarbij ook doelman Samir Handanovič was meegekomen, werd binnen getikt door Perišić. Hij maakte er toch nog 2-2 van in San Siro, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Een gelijkspel was waarschijnlijk ook de meest eerlijke eindstand van deze editie van de Derby della Madonnina, waarin Inter met het gros van het balbezit niet goed genoeg was in de afronding om een zege uit het vuur te slepen. Hoop zal dit punt wel zeker bieden voor de mannen van nieuwbakken coach Stefano Pioli. Iedereen die liefheeft Milan zal met de handen in het haar zitten door de late gelijkmaker van Perišić, maar zal toch ook tot de conclusie moeten komen dat een puntendeling het meest rechtvaardige resultaat was voor deze Milanese derby.

Door: Nino Vermeulen