21.11.2016 16:36

Cocu tevreden over 'middenvelder' Schwaab

PSV wist zaterdagavond weliswaar niet te overtuigen tegen Willem II (0-0), maar PSV-trainer Phillip Cocu was desondanks niet helemaal ontevreden over de wedstrijd tegen de Tilburgers.

Cocu was namelijk tevreden over Daniel Schwaab. Bij PSV ontbraken onder meer Andrés Guardado en Davy Pröpper, waardoor de Duitse verdediger een basisplaats kreeg van Cocu op het middenveld. "Ik vond dat Daniel een uitstekende wedstrijd speelde", aldus de oefenmeester van de Eindhovenaren in gesprek met De Telegraaf. "Hij bleef rustig, speelde vooruit, won zijn duels en pakte zijn verantwoordelijkheid."

"Als je moet spelen op een plek waarvan je niet gewend bent om daar te spelen en je vult het zo in dan is dat klasse", aldus Cocu, die in de Eredivisie nog amper een beroep heeft gedaan op de Duitse mandekker. Schwaab speelde tot dusver negen competitiewedstrijden namens PSV, maar de Duitser mocht slechts driemaal in de basis beginnen. Schwaab kreeg overigens al wel vier keer een basisplaats in de Champions League van Cocu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner