22.11.2016 13:30

Advocaat hoopt op overwinning van Feyenoord

Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Fenerbahçe - Gaziantepspor (25-09-2016).
Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Fenerbahçe - Gaziantepspor (25-09-2016).

Dick Advocaat ziet Feyenoord donderdagavond het liefst winnen van Manchester United. De coach van Fenerbahçe strijd met die twee clubs voor de bovenste plekken in de groepsfase. Bij een zege van Feyenoord én Fener gaan beide clubs naar de volgende ronde.

"Als wij van Zorya Lugansk winnen en Feyenoord stunt op Old Trafford, dan zijn we allebei door naar de knock-outfase. Dat zou prachtig zijn, toch? Het is een zware poule, want zelfs met tien punten kun je straks nog overal naast grijpen. Maar laten wij eerst maar eens zelf van Lugansk winnen, dat zal al moeilijk genoeg zijn. De kans is volgens mij heel groot dat de beslissing pas op 8 december valt", vertelt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Inmiddels draait Fenerbahçe op volle toeren. "We hadden even tijd nodig om het zo te krijgen zoals we het voor ogen hadden. Maar de organisatie staat nu prima en de spelers zijn fit. We stijgen op de ranglijst, alleen het verrassende Başakşehir en Beşiktaş staan nog boven ons. De mensen binnen de club zijn enthousiast over onze aanpak. En ze hebben altijd gezegd dat de winterstop een moment is om de spelersgroep nog wat te kunnen versterken. Dat zou ons het laatste zetje kunnen geven."

In Groep A van de Europa League gaat Feyenoord aan kop met zeven punten uit vier wedstrijden. Ook Fenerbahçe staat op zeven punten, maar heeft een minder doelsaldo dan de Rotterdammers. Manchester United beschikt over zes punten, terwijl Lugansk onderaan staat met twee punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner