22.11.2016 18:37

Clubicoon Everton wil terug naar Heracles

Hij speelde zeven seizoenen in dienst van Heracles Almelo en groeide in de Overijsselse stad uit tot clubicoon. Everton vertrok in de zomer van 2013 uit Nederland, maar verlangt terug naar zijn tijd in Almelo. De Braziliaanse aanvaller hoopt binnenkort zelfs zijn rentree te maken bij zijn oude club.

"Ik wil het liefst terug naar Nederland. Niet alleen ik, maar mijn hele familie houdt van Nederland door de zeven jaar die wij er hebben gewoond. Twee van mijn drie zoontjes zijn ook in Nederland geboren”, zegt Everton, die op dit moment in het Braziliaanse São Paulo woont, in gesprek met VICE Sports. "Ik denk dat Heracles nu een goed team heeft, met goede spelers. Maar ik wil ook meehelpen. Ik heb wel een beetje ervaring opgedaan. Er is niks beters dan de club te helpen waar je van houdt. Ik weet dat Heracles spelers van buiten de EU veel moet betalen, maar daar kunnen we vast over praten."

Everton stond na zijn vertrek bij Heracles onder contract bij Al Nassr (Saoedi-Arabië), Shanghai Shenxin (China) en de Braziliaanse clubs Rio Claro en Guarani. "Ik ben fit, al een tijdje niet geblesseerd geweest en denk dat ik nog wel een paar jaar heb om te spelen", vervolgt de 33-jarige aanvaller. "Als ik Sinterklaas om een cadeautje kon vragen, zou ik hem vragen: “He, kan je mij naar Heracles brengen, alsjeblieft?” Ik heb Nico-Jan Hoogma en Jan Smit al een berichtje gestuurd. Ik hoop dat ze het lezen met hun hart en dat ze de zoon van Heracles terugbrengen. Maar ook als ik geen kans krijg om terug te komen, blijf ik Heraclied."

Everton speelde in zeven seizoenen tijd 241 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo. De aanvaller was in totaal 83 keer trefzeker voor de Heraclieden. Zijn beste periode kende hij in het seizoen 2010/2011, toen hij vijftien doelpunten in de Eredivisie maakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner