22.11.2016 22:42

Dortmund en Legia breken doelpuntenrecord

De groepswedstrijd tussen Borussia Dortmund en Legia Warschau gaat de boeken in als meest doelpuntrijke duel in de historie van de Champions League. Het treffen in het Signal Iduna Park eindigde in een krankzinnige 8-4, waarmee het doelpuntenrecord van de wedstrijd AS Monaco - Deportivo La Coruña (8-3) uit het seizoen 2003/2004 werd gebroken.

De wedstrijd in Dortmund begon met een Poolse treffer. Aleksandar Prijović zette de 0-1 op het scorebord en leidde daarmee een zeer doelpuntrijke eerste helft in. Shinji Kagawa (twee keer) en Nuri Şahin zorgden ervoor dat de 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Daarna was het weer de beurt aan Legia, dat via Prijović de aansluitingstreffer maakte. Ousmana Dembélé en Marco Reus zorgden er vervolgens voor dat er met een 5-2 stand gerust werd.

Beide teams gingen in de tweede helft vrolijk door met het maken van doelpunten. Reus maakte vlak na rust zijn tweede doelpunt, Michał Kucharczyk tekende niet veel later voor de negende goal van de wedstrijd. In de laatste tien minuten werd het publiek nog op drie doelpunten getrakteerd: namens Borussia Dortmund scoorden Felix Passlack en Reus, Nemanja Nikolić maakte het vierde Poolse doelpunt. De Duitsers blijven dankzij de doelpuntrijke zege aan kop in Groep F.