23.11.2016 14:31

Spaanse OM eist twee jaar cel tegen Neymar

Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen Neymar. Neymar vertrok in de zomer van 2013 van het Braziliaanse Santos naar FC Barcelona en daarbij zou zijn gefraudeerd.

Naast Neymar veroordeelde het Spaanse OM ook voormalig FC Barcelona-voorzitter Sandro Rosell (vijf jaar), de vader van Neymar (twee jaar) en de moeder van Neymar (één jaar) tot een celstraf. De huidige voorzitter van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, werd vrijgesproken. Neymar moet tevens een boete van tien miljoen euro betalen, terwijl FC Barcelona een boete van 8,4 miljoen euro kreeg opgelegd.

Mocht de straf van Neymar blijven staan, dan is dat enigszins goed nieuws voor FC Barcelona. In Spanje hoeven veroordeelden zonder strafblad namelijk niet de gevangenis in als de straf twee jaar of minder is. Neymar kan daardoor 'gewoon' blijven voetballen voor FC Barcelona. Onlangs verlengde de Braziliaanse aanvaller nog zijn contract bij FC Barcelona. Neymar ligt daardoor nog minimaal tot de zomer van 2021 vast bij de Catalaanse grootmacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner