23.11.2016 20:39

Beşiktaş houdt hoop levend na comeback

Beşiktaş maakt nog altijd kans om te overwinteren in de Champions League. De Turken keken halverwege het duel met SL Benfica tegen een 0-3 achterstand aan, maar rechtten na rust de rug en kwamen terug tot 3-3.

De wedstrijd begon goed voor Benfica, dat na tien minuten op voorsprong kwam in Istanboel. Nelsinho maakte een kwartier later ook de 0-2. Het meest bizarre moment van het duel voltrok zich na iets meer dan een halfuur spelen, toen Benfica drie keer achter elkaar het houtwerk raakte en vervolgens scoorde.

In de tweede helft slaagde Beşiktaş erin om de wedstrijd te kantelen. Cenk Tousan tekende na iets minder dan een uur spelen voor de 1-3 en een paar minuten voor tijd maakte Ricardo Quaresma vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer. De gelijkmaker viel ook: Vincent Aboubakar maakte vlak voor tijd de 3-3.

De laatste speelronde in Groep B belooft zeer spannend te worden. Benfica staat op acht punten, Beşiktaş heeft een punt minder. SSC Napoli heeft eveneens zeven punten, maar neemt het later op de woensdagavond nog op tegen het al uitgeschakelde Dinamo Kiev. In de laatste speelronde neemt Beşiktaş het in Oekraïne op tegen Dinamo Kiev, Benfica speelt dan thuis tegen Napoli.