24.11.2016 15:05

Makaay leerde Beugelsdijk een belangrijke les

ADO Den Haag-speler Tom Beugelsdijk kan met recht een kind van de club worden genoemd. De spijkharde verdediger sloot als D-pupil aan bij de jeugdopleiding van de Hagenaren en werkte zich uiteindelijk op tot de hoofdmacht.

Beugelsdijk was geen exceptioneel talent en moest het vooral hebben van hard werken, vertelt hij op de clubwebsite van ADO Den Haag. "Ik schikte me ook in mijn rol als verdediger. De meeste jeugdspelers willen alleen maar scoren. Ik had die drang totaal niet. Ik vond het veel mooier een goede tackle te maken. De trainers konden dat ook waarderen. Zij zeiden dat ik vooral mijn sterke punten moest verbeteren en geen gekke dingen moest doen. Je merkte wel dat de echte talenten soms wat meer aandacht kregen, maar ik voelde me nooit achtergesteld."

Bij Jong ADO Den Haag kreeg Beugelsdijk voor het eerst te maken met echte tegenstand. "Bij de tweede elftallen speelden vaak jongens die het eerste net niet haalden of terugkwamen van een blessure. Een van mijn eerste wedstrijden bij 'Jong' was tegen Feyenoord. Ik had als directe tegenstander Roy Makaay", vervolgt Beugelsijk. "Dat was echt gaaf. Je leerde daar zoveel van. Ik had hem de hele wedstrijd in de tas, tot hij in de laatste minuut opeens slim bij me wegliep en scoorde. Negentig minuten lang moet je de volledige focus houden. Dat was de grootste les."

Beugelsdijk debuteerde bij FC Dordrecht, dat hem tot twee keer toe huurde, in het betaald voetbal. In 2012 maakte hij na lang wachten zijn debuut in het eerste elftal van ADO Den Haag. De verdediger groeide uit tot een vaste waarde en vertrok in 2014 naar het Duitse FSV Frankfurt, maar keerde een jaar later terug bij de club waar hij thuishoort: ADO Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner