24.11.2016 15:39

Achenteh wil belangrijker zijn voor Go Ahead

Rochdi Achenteh kan met meer dan 250 optredens in het betaald voetbal gerust een routinier worden genoemd. De linksback is één van de spelers die dit seizoen de kar moet trekken bij Go Ahead Eagles, dat vecht tegen degradatie.

"Ik moet nog veel belangrijker voor de ploeg worden", erkent de 28-jarige verdediger, die tot nu toe vier Eredivisie-wedstrijden speelde voor zijn nieuwe club. Achenteh denkt voornamelijk in aanvallend opzicht iets te kunnen toevoegen door meer assists te geven. "Bij Vitesse en Willem II had ik wat dat betreft een veel hoger rendement", zegt hij tegenover De Stentor.

De club uit Deventer ging in de vorige speelronde door een laat doelpunt van Samuel Armenteros onderuit tegen Heracles Almelo. "We hadden daar kunnen winnen als we waren blijven voetballen. Wanneer dat was gelukt, konden we ons nu in het linkerrijtje spelen. Nu moeten we drie punten pakken", doelt Achenteh op het thuisduel met Willem II. "Ik ga ervan uit dat dat met de steun van onze supporters gaat lukken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner