24.11.2016 19:12

Fenerbahçe wint eenvoudig van Zorya Lugansk

Fenerbahçe heeft de druk bij Feyenoord en Manchester United gelegd. De Turken wonnen namelijk hun thuisduel van Zorya Lugansk met 2-0. Dat deed de ploeg zonder Robin van Persie, hij bleef op de hele wedstrijd bank.

Dick Advocaat meende zijn aanvaller niet nodig te hebben en dat bleek een goede keuze, al duurde het lang voordat Fenerbahçe het verschil kon maken tegen Zorya. Pas na de rust vielen de treffers voor de ploeg uit Instanbul. Miroslav Stoch, oud-speler van FC Twente, scoorde na een klein uur. Simon Kjær zette acht minuten later de eindstand op het scorebord.

Door de winst is Fenerbahçe gestegen naar tien punten uit vijf duels. Feyenoord en Manchester United komen om 21.05 uur in actie en zullen in het spoor willen blijven bij de Turken. Bij winst is Feyenoord zeker van een plaats in de volgende ronde. Als Manchester United wint, komt het aan op de laatste speeldag. Zorya is met twee punten uitgeschakeld in Europa.