24.11.2016 23:58

Van Bronckhorst: "Tweede goal mokerslag"

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord donderdag Manchester United bijna zeventig minuten aardig partij bieden. In de slotfase werd de koploper van de eredivisie echter toch op een forse nederlaag getrakteerd (4-0). "Die tweede goal van United in de zeventigste minuut kwam als een mokerslag aan, tot dat moment was er niets aan de hand", concludeerde Van Bronckhorst.

Feyenoord voetbalde voor rust aardig mee en kreeg twee grote kansen op de openingstreffer. "De eerste helft speelden we uitstekend", zei Van Bronckhorst. "We verzuimden de score te openen en kregen daarna zelf een goal tegen. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het steeds minder. Na de 2-0 wisten we dat de thuiswedstrijd over twee weken tegen Fenerbahçe beslissend gaat worden."

Feyenoord moet de Turkse ploeg van trainer Dick Advocaat verslaan om verder te gaan in de Europa League. "We weten wat we moeten doen. Als we met 2-0 winnen, zijn we door, aldus Van Bronckhorst. Een 'kleinere' zege volstaat ook als Manchester United verliest bij Zorya Lugansk.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner