25.11.2016 09:25

Weghorst vol vertrouwen: "Laat maar komen"

Wout Weghorst loopt blij weg na zijn doelpunt voor AZ Alkmaar tegen Dundalk. (24-11-2016)

Wout Weghorst kijkt nu al uit naar het Europa League-duel van AZ Alkmaar met Zenit Sint-Petersburg. Door zijn winnende goal van donderdag tegen Dundalk (1-0) hebben de Alkmaarders alles weer in eigen hand.

De spits had slechts negen minuten nodig om het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord te zetten. "We moesten die 2-0 maken, maar dat deden we niet en dan weet je dat het spannend wordt. Een paar jongens, waaronder ikzelf, zaten er helemaal doorheen. Dan moet je de laatste vijf minuten vanaf de bank toekijken, dat was killing", vertelt de aanvaller aan FOX Sports.

AZ staat ondertussen tweede in de groep met vijf punten. De voorsprong op Maccabi Tel Aviv en Dundalk bedraagt een punt. AZ zal in eigen huis van Zenit moeten winnen om zeker te zijn van de knock-outfase. Zenit won vooralsnog al zijn wedstrijden en was in Rusland met 5-0 te sterk voor AZ. Toch maakt Weghorst zich geen zorgen. "Laat maar komen."