25.11.2016 21:52

Feyenoord-huurling belangrijk voor Willem II

Jari Schuurman (l.) schreeuwt het uit als hij met zijn allereerste Eredivisie-doelpunt Willem II op voorsprong schiet tegen Go Ahead Eagles. Thom Haye (r.) viert het feest mee. (25-11-2016)
Jari Schuurman (l.) schreeuwt het uit als hij met zijn allereerste Eredivisie-doelpunt Willem II op voorsprong schiet tegen Go Ahead Eagles. Thom Haye (r.) viert het feest mee. (25-11-2016)

Willem II heeft vrijdagavond drie punten gepakt in de kelderkraker bij Go Ahead Eagles: 0-1. Matchwinner in Deventer werd Jari Schuurman, die verrassend in de basisopstelling mocht beginnen bij de Tilburgers. De Feyenoord-huurling zorgt er zo voor dat de Brabanders voorlopig rustig adem kunnen halen op de twaalfde plaats.

Go Ahead Eagles begon voortvarend aan de wedstrijd. Jarchinio Antonia was bij de eerste mogelijkheid betrokken. De matchwinner van het duel met Feyenoord viel vorige week nog uit op bezoek bij Heracles Almelo, maar was ondanks lichte hamstringklachten fit genoeg om te starten. De snelle Antonia snoepte de bal af van een schutterende Jordens Peters en gaf deze perfect voor richting Randy Wolters. De man van nul doelpunten moet zijn eerste Eredivisiegoal ooit maken, maar kon van dichtbij de bal net niet toucheren.

Aan de andere kant trok Jordy Croux de bal voor vanaf de zijlijn. De indraaiende vrije trap zorgde voor een kans bij de tweede paal voor Fran Sol. Vlak voor de neus van de Willem II-spits bracht doelman Theo Zwarthoed echter redding. Croux, de man van de voorzet, was even later opnieuw gevaarlijk met een vrije trap. Het krullende schot van ongeveer 25 meter zeilde maar net naast het doel van Go Ahead.

Na de spectaculaire openingsfase nam de sensatie wat af in de Adelaarshorst. Zowel Go Ahead als Willem II wilde geen fout maken. Er werden weinig risico’s genomen en de kansen werden schaars. Direct na rust was het echter raak. Schuurman werd diep gestuurd door ploeggenoot Thom Haye en kwam zodoende oog in oog met Zwarthoed. Nadat het eerste schot werd gekeerd door de doelman was de rebound wel raak voor Schuurman: 0-1.

Even later kreeg Haye zowaar de kans op een tweede Tilburgse treffer. Het schot uit de draai eindigde echter op de borst van Sander Fischer. Ook Funsu Ojo ging voor de 0-2. Na een goede pass van doelpuntenmaker Schuurman zag Ojo zijn bekeken schot gekeerd worden door Zwarthoed. Het was voor Go Ahead-coach Hans de Koning het teken om spitsen Sam Hendriks en Leon de Kogel in het veld te brengen.

De gevaarlijkste man bij de thuisploeg was echter Marcel Ritzmaier. De van een schorsing teruggekeerde middenvelder zag een schot gekeerd worden door een goed uitkomende Kostas Lamprou en een vrije trap rakelings over het Tilburgse doel zeilen. Ondanks de aanvallende intenties na het inbrengen van De Kogel en Hendriks bleef de voorsprong voor Willem II intact. De Tilburgers nemen zo drie hele belangrijke punten mee uit Deventer en stijgen naar plaats twaalf. Go Ahead heeft alleen nog Roda JC onder zich staan, maar kunnen hekkensluiter worden als de Limburgers winnen in speelronde veertien.

Door: Koen Larmit 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner