26.11.2016 10:45

Larsson: "Ajax de moeilijkste tegenstander"

Sam Larsson (l.) kijkt toe hoe Kelvin Leerdam (r.) namens Vitesse de bal controleert. (19-11-2016)
Sam Larsson (l.) kijkt toe hoe Kelvin Leerdam (r.) namens Vitesse de bal controleert. (19-11-2016)

Sam Larsson beseft dat sc Heerenveen voor een hels karwei staat om Ajax zondagmiddag punten af te snoepen. De Amsterdammers reizen in speelronde veertien af naar Friesland en verkeren momenteel in een bloedvorm.

Het duel tussen sc Heerenveen en Ajax is een wedstrijd tussen de nummers twee en vier van de ranglijst, maar Larsson beseft dat het verschil in kwaliteit groot is als de club uit de hoofdstad een hoog niveau haalt. "Ik vind Ajax de moeilijkste tegenstander om tegen te spelen. Als zij in een goede vorm steken, is hun manier van spelen moeilijk af te stoppen", stelt de Zweedse aanvaller in het programmaboekje voor het duel met Ajax.

SC Heerenveen kan echter teren op positieve resultaten tegen de toppers in Nederland. Eind oktober werd koploper Feyenoord nog op een 2-2 gelijkspel gehouden in De Kuip, terwijl ook regerend landskampioen PSV niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1) tegen de Friezen. Larsson zelf is hard op weg om zijn eigen doelpuntenrecord in de Eredivisie te verbreken, hij staat momenteel al op vijf treffers, in het seizoen 2014/2015 maakte hij er acht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner