26.11.2016 15:50

Streppel hoopt op spektakel in duel met Ajax

SC Heerenveen neemt het zondagmiddag in het eigen Abe Lenstra Stadion op tegen Ajax. Trainer Jurgen Streppel hoopt op een spectaculaire wedstrijd en wil het de Amsterdammers erg lastig gaan maken.

"Hopelijk kunnen we ons net als tegen PSV en Feyenoord weer meten met een topclub", vertelt Streppel aan de Leeuwarder Courant. De oefenmeester van Heerenveen ziet wel een groot verschil tussen de koploper van de Eredivisie en de naaste achtervolger uit Amsterdam. "Ajax is wel een andere tegenstander dan Feyenoord en PSV. Feyenoord kan op een heel volwassen manier wedstrijden winnen, Ajax gaat meer uit van het voetballen en risico's nemen."

"Beide clubs hebben de kwaliteit om kampioen te worden. Sjaak Swart heeft gezegd dat Ajax kampioen wordt als ze van ons winnen. Dat kun je zo niet zeggen, denk ik. Het ligt aan de manier waarop het gebeurt. Wij zullen er hoe dan ook een spektakel van maken", belooft Streppel. SC Heerenveen is bezig aan een prima seizoen, maar ging vorige week wel onderuit tegen promovendus Sparta Rotterdam. De Friezen moesten het op Het Kasteel doen zonder aanvoerder Stijn Schaars. De middenvelder is nog een twijfelgeval voor het duel met Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner