26.11.2016 20:20

Chelsea slaat aanval Tottenham Hotspur af

Chelsea viert de 2-1 van Victor Moses tijdens het competitieduel Chelsea - Tottenham Hotspur (26-11-2016).

Ook na speelronde dertien is Chelsea de koploper van de Premier League. De ploeg had het zaterdagavond vooral in de eerste helft moeilijk met Tottenham Hotspur, maar via een goede tweede helft werden de drie punten gepakt: 2-1.

Chelsea werd vroeg teruggedrongen door Tottenham, dat via het betere spel al snel op voorsprong kwam. Het was Christian Eriksen die na tien minuten mooi raak schoot met links, Thibaut Courtois werd kansloos gelaten in de linkerhoek. Voor Chelsea was het de eerste tegentreffer in een kleine zeshonderd minuten Premier League-voetbal. Het spelniveau zakte na de openingstreffer in, vooral omdat Chelsea niets creëerde. Vlak voor rust kon het echter rekenen op de klasse van Pedro, die zichzelf met een schijnbeweging ruimte schonk op de zestien, om vervolgens stijlvol uit te halen in de rechterhoek: 1-1.

Met een compleet ander gezicht begon Chelsea furieus aan de tweede helft. De ploeg zette Tottenham onder druk en maakte al snel de 2-1. Diego Costa werkte zich op snelheid langs diverse verdedigers en vond vervolgens Victor Moses bij de tweede paal. Geheel vrijstaand schoot de Nigeriaan binnen via Hugo Lloris en Jan Vertonghen. Tien minuten na rust werd het zelfs bijna 3-1, maar Marcos Alonso vergat zijn kalmte te bewaren in de zestien en schoot ter hoogte van de penaltystip hoog over. Met in de slotfase onder anderen Vincent Janssen in het elftal ging Tottenham op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg was niet bij machte om de defensie van Chelsea nog een keer te verschalken.

Door de winst blijft Chelsea koploper van de Premier League, het houdt Liverpool en Manchester City voorlopig van zich af. Tottenham blijft vijfde in de Engelse competitie, maar Manchester United kan dichterbij komen als het wint van West Ham United.

Door: Jos Boesveld