26.11.2016 21:34

PSV in eigen huis eenvoudig langs ADO

PSV viert de 1-0 van Gastón Pereiro (#7) tijdens het competitieduel met ADO Den Haag (26-11-2016).
PSV viert de 1-0 van Gastón Pereiro (#7) tijdens het competitieduel met ADO Den Haag (26-11-2016).

PSV heeft zaterdagavond zonder groots te spelen gewonnen van ADO Den Haag. De Eindhovenaren boekten in eigen huis een 3-1 zege, mede door twee doelpunten van spits Luuk de Jong.

Luuk de Jong verscheen in Eindhoven weer aan de aftrap. De spits van PSV bleef afgelopen woensdag tegen Atlético Madrid nog de gehele wedstrijd op de bank. Ook zijn broer Siem stond weer eens in de basis. In de voorhoede was er een basisplaats voor Oleksandr Zinchenko. Hij hield Luciano Narsingh op de bank. Jetro Willems ontbrak vanwege een blessure bij de selectie. Achraf el Mahdioui mocht van ADO-trainer Željko Petrović voor het eerst in de basis beginnen. Voorin ontbrak de geschorste Édouard Duplan, waardoor Gervane Kastaneer in de basis stond. 

In het eerste kwartier gebeurde er vrijwel niets in Eindhoven. ADO Den Haag hielp PSV echter in het zadel. Tyronne Ebuehi liep Gastón Pereiro en de Uruguayaan schoot de strafschop zelf tegen de touwen. Even later meldde ook Santiago Arias zich bij doelman Ernestas Šetkus. De rechtsback stoomde goed op, maar schoot uiteindelijk over het doel van de bezoekers. De Hagenaars wisten hier vrij weinig tegenover te zetten. Hector Hevel en Gervane Kastaneer probeerden het van afstand. PSV-goalie Jeroen Zoet hoefde echter niet in actie te komen. Aan de overkant wist de ploeg van trainer Phillip Cocu ook weinig kansen te creëren. Vlak voor rust was Bart Ramselaar wel dicht bij de tweede Eindhovense treffer. De middenvelder verscheen alleen voor Šetkus na een fraaie steekpass van Zinchenko, maar knikte de bal over het doel.

Kort na de thee gooide PSV de wedstrijd al in het slot. Luuk de Jong knikte raak uit een hoekschop van Zinchenko en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het Philips Stadion dit seizoen. Na deze bevrijdende treffer kwam PSV los. Nog geen vijf minuten later maakte Luuk de Jong zijn tweede. Opnieuw zorgde Zinchenko voor de fraaie assist en wipte De Jong de bal over keeper Šetkus. Na de 3-0 leek ADO rijp voor de sloop, maar uit het niets stond het 3-1. Kastaneer werd onderuit gelopen door Zoet en aanvoerder Tom Beugelsdijk schoof de toegekende strafschop beheerst binnen. Verder dan deze stuiptrekking kwamen de Hagenaars niet. PSV was aan de overkant nog dicht bij de vierde treffer. Ebuehi haalde een pegel van invaller Luciano Narsingh van de doellijn. Mike Havenaar moest tien minuten voor tijd te spanning terugbrengen. De spits kopte een voorzet van Ebuehi echter tegen de paal. Ludcinio Marengo vuurde in de slotfase nog in het zijnet, maar dichterbij een treffer kwam ADO niet.

Door de zege staat PSV nog altijd derde in de Eredivisie. Het gat met Feyenoord is nu drie punten en AFC Ajax staat op een punt. De Rotterdammers spelen zondag tegen FC Utrecht terwijl de Amsterdammers een bezoek brengen aan sc Heerenveen. ADO Den Haag zakt naar de vijftiende plaats. De ploeg uit de Hofstad heeft veertien punten uit veertien wedstrijden.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner