26.11.2016 19:06

Brock-Madsen in de aanval tegen FC Groningen

Nicolai Brock-Madsen is gefocust tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. (05-11-2016)
Nicolai Brock-Madsen is gefocust tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. (05-11-2016)

PEC Zwolle treedt in eigen huis aan met Nicolai Brock-Madsen aan de aftrap tegen FC Groningen. De Deen is de spits bij de ploeg van Ron Jans, die in de afgelopen weken experimenteerde met Queensy Menig en Anass Achahbar als puntspeler. Na het verlies tegen Feyenoord (0-3) kiest de oefenmeester nu dus voor Brock-Madsen.

Menig, tegen de Rotterdammers nog de enige aanvaller, is wel basisspeler tegen FC Groningen, terwijl Achahbar plaatsneemt op de bank. Jans heeft zijn formatie weer teruggebracht naar een 4-3-3 systeem en Kingsley Ehizibue is degene die de voorhoede completeert. Dat gaat ten koste van Bart Schenkeveld. De achterhoede en het middenvelder is verder gelijk aan de namen die de afgelopen weken al speelden.

Ernest Faber ziet geen reden om zijn ploeg te wijzigingen. De oefenmeester van de Groningers zag dat zijn team vorige week met 2-1 won van ADO Den Haag en is klaarblijkelijk tevreden over die samenstelling. Dat betekent dat Tom van Weert weer in de punt van de aanval staat en Hans Hateboer de rechtsback-positie invult. Deze twee spelers waren vorige week ook verantwoordelijk voor de overwinning tegen ADO Den Haag.

Voor Ron Jans en Danny Holla (PEC Zwolle) en Jesper Drost (FC Groningen) is dit een extra speciaal duel. Zij treffen vanavond de ploeg waar zij in het verleden de clubkleuren voor verdedigden, al zit laatstgenoemde op de reservebank. Drost is namelijk net hersteld na een aantal weken geblesseerd te zijn geweest.

De wedstrijd is vanaf 19.45 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner