26.11.2016 21:44

Dost beslissend voor Sporting tegen Boavista

Bas Dost viert de 0-1 tijdens het competitieduel Boavista - Sporting CP (26-11-2016).

Bas Dost heeft Sporting CP zaterdagavond aan drie punten geholpen. Sporting ging op bezoek bij Boavista en wist met 1-0 te winnen.

De Nederlandse spits van Sporting heeft zijn ploeg zaterdag aan drie punten geholpen. Na 25 minuten nam Dost de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Dost heeft inmiddels acht competitiewedstrijden in het shirt van Sporting gespeeld, daarin wist de boomlange aanvaller zeven keer te scoren. Sporting komt daardoor op 24 punten uit elf competitiewedstrijden. Koploper Benfica heeft twee punten meer, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

Makkelijk was de overwinning op Boavista niet, want Sporting moest ook zeven minuten met een man minder spelen. Rúben Semedo kreeg in de 87e minuut namelijk zijn tweede gele kaart. Naast Dost stond ook Marvin Zeegelaar negentig minuten op het veld. Luc Castaignos zat zaterdagavond niet bij de selectie. Bryan Ruiz kwam na 61 minuten als invaller in het veld.