02.12.2016 14:05

Update: Slechts kneuzing voor Karagounis

De Griekse spits Thanasis Karagounis heeft iedereen bij PEC Zwolle zaterdag flink laten schrikken.

Karagounis stond tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-4) pas een paar minuten als invaller binnen de lijnen, toen hij zonder een tegenstander in de buurt ineens iets voelde in zijn knie en zich op de grond liet vallen. "Hij heeft al twee keer zijn kruisband gescheurd, dus dat is altijd weer eng", zei trainer Ron Jans.

De Griek kon zelfstandig naar de kant lopen en wilde eigenlijk verder spelen, maar werd tegengehouden door Jans. "Ik zei tegen hem: we staan 3-0 achter, ik ga niet met jouw gezondheid spelen, ga er maar vanaf." Omdat Jans op dat moment al drie keer had gewisseld, moest zijn ploeg de laatste minuten met tien man uitspelen.

ANP

Update: 27-11-2016 13:31

Het lijkt mee te vallen met de blessure van Thanasis Karagounis. De Griek viel zaterdagavond tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen (0-4) uit met pijn in de knie. De Zwollenaren melden daags na de verliespartij dat er sprake lijkt te zijn van een kneuzing van de knie, zonder schade aan de banden.

Karagounis scheurde in het verleden al twee keer zijn kruisband af. PEC Zwolle laat weten dat de knie van de Griek maandag nog wel een keer wordt beoordeeld en als het noodzakelijk is, wordt een aanvullende MRI-scan gemaakt.

Update: 02-12-2016 14:05

Bij PEC Zwolle kan men opgelucht ademhalen. Uit een MRI-scan is gebleken dat Thanasis Karagounis geen schade aan de knie- of kruisbanden heeft. De Griek heeft slechts een kneuzing in de knie. "Goed nieuws dus", aldus trainer Ron Jans tegenover De Stentor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner