27.11.2016 09:16

'Nuttige' De Jong niet ontevreden over rentree

Siem de Jong (r.) bekijkt zijn opties tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag (26-11-2016).
Siem de Jong (r.) bekijkt zijn opties tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag (26-11-2016).

Siem de Jong maakte zaterdagavond zijn rentree op het middenveld van PSV. De middenvelder keerde terug van een knieblessure en stond tegen ADO Den Haag (3-1) weer eens in de basis. De Jong was niet ontevreden over zijn optreden.

De Jong speelde een onopvallende wedstrijd, maar dat had naar eigen zeggen met zijn rol in het elftal te maken. "Ik denk dat ik een nuttige wedstrijd heb gespeeld. Misschien heb ik voorin niet zo heel veel kunnen doen, maar je speelt toch wel in dienst van het team", vertelde De Jong na afloop aan FOX Sports. "Ook met loopacties en tussen de linies probeer ik mijn steentje bij te dragen."

"Ik moet ook weer een beetje wennen aan het spelen, maar fysiek voelde het goed", vervolgt De Jong, die de komende weken gaat werken aan zijn wedstrijdritme. "Ik ben tevreden met de arbeid die ik geleverd heb. Het vertrouwen moet natuurlijk ook een beetje komen met het spelen van wedstrijden. Dat zie je ook bij Luuk. Twee goals en je gaat toch iets vrijer spelen."

De aanvallende middenvelder van PSV was erg blij met de doelpunten van broer Luuk. De huurling van Newcastle United zag de laatste weken dat de aanvalsleider van de Eindhovenaren dringend behoefte had aan goals. "Natuurlijk zie je het aan zijn houding. Ook vandaag. In de eerste helft wacht hij iets meer op zijn kans. Na zijn twee goals zie je dat hij meer de bal wil hebben, dat hij vrijer gaat spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner