27.11.2016 10:56

Hake hekelt zwakke instelling van zijn spelers

FC Twente leed zaterdagavond een enigszins verrassende nederlaag tegen NEC. De ploeg van trainer René Hake verloor met 3-2 in De Goffert. De oefenmeester hekelde na afloop de instelling van zijn spelers. Ook aanvoerder Stefan Thesker baalde van het verlies tegen NEC.

"We deden precies wat ze wilden", vertelt Thesker op de officiële website van FC Twente. De Duitse verdediger baalt vooral van de slordigheid van zijn ploeg. "We hadden veel balbezit. Dat hebben veel ploegen tegen NEC, maar we gingen er te slordig mee om. Daardoor konden ze counteren. Het geluk was vandaag ook aan hun kant."

"De ruimtes waren klein", vervolgt de aanvoerder van de club uit Enschede. "Daar probeer je omheen te spelen. Als je al balverlies lijdt moet dat op een lange bal zijn, niet op een pass van tien meter. Deze nederlaag is balen." FC Twente kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand, maar kwam dankzij Enes Ünal terug in de wedstrijd. Amper tien minuten later stond het alweer 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. Door een eigen doelpunt van NEC'er Mikael Dyrestam werd het nog even spannend, maar het bleef bij 3-2.

Trainer Hake wijt de nederlaag vooral aan de zwakke instelling van zijn elftal. "In onze houding, onze attitude was dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Als je ziet wat we met de bal deden, was het net of we een pass- en trapoefening op de training aan het doen waren", vertelde de oefenmeester aan RTV Oost. "In plaats van dat je dusdanig probeert open te spelen om de tegenstander pijn te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner