27.11.2016 11:15

Touré maakt veel indruk: "Hij is echt briljant"

Yaya Touré (r.) duelleert namens Manchester City met James Tarkowski van Burnley FC. (26-11-2016)
Yaya Touré (r.) duelleert namens Manchester City met James Tarkowski van Burnley FC. (26-11-2016)

Yaya Touré leek dit seizoen geen speelminuten meer te gaan krijgen bij Manchester City, maar mocht de afgelopen twee wedstrijden toch in de basis beginnen. De Ivoriaanse middenvelder maakte daarin een uitstekende indruk. Owen Hargreaves en Ian Wright zijn lovend over Touré.

De 33-jarige middenvelder moest de afgelopen maanden toekijken vanaf de tribunes, maar mocht vorige week in het duel met Crystal Palace (1-2) in de basis beginnen. Touré bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten de overwinning. Zaterdag maakte de routinier opnieuw een uitstekende indruk in de wedstrijd tegen Burnley (1-2).

"Ik denk dat hij ongelooflijk wordt onderschat", zegt voormalig middenvelder Hargreaves in gesprek met BT. "Hij is een van de beste spelers die we in de afgelopen zes, zeven jaar hebben gezien in de Premier League." City-manager Pep Guardiola liet voor aanvang van dit seizoen nog weten geen toekomst meer te zien voor Touré in Manchester, maar lijkt daar inmiddels anders over te denken.

"Hij kan zoveel: hij maakt doelpunten, is fysiek een imposante verschijning, maar ook in balbezit is hij briljant", vervolgt Hargreaves. Ook Ian Wright, oud-speler van onder andere Arsenal, spreekt lovend over Touré. "Hij is een van de beste spelers van de competitie. Hij heeft duidelijk naar de manager geluisterd. Als je een speler van dat kaliber in huis hebt, kun je zelfs spelers als Kevin De Bruyne rust gunnen. Een ongelooflijke luxe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner