27.11.2016 11:48

Conte wil nog niet spreken over Engelse titel

Chelsea won zaterdagavond met 2-1 van Tottenham Hotspur. Manager Antonio Conte is blij, maar wil zijn spelers wel scherp houden. De koploper van de Premier League wist al zeven wedstrijden op rij te winnen.

De laatste keer dat de club uit Londen zo'n indrukwekkende reeks neerzette, was in het seizoen 2006/2007. "Ik denk dat we een ander team zijn dan vorig jaar, het vertrouwen is heel groot", vertelt Conte in gesprek met de BBC. De manager wil niet dat zijn spelers met hun hoofd in de wolken gaan lopen. "Als je een belangrijke derby wint, mag je even blij zijn. We moeten echter hard blijven werken. Het is belangrijk om nederig te blijven."

Chelsea kende geen goede competitiestart en ging onderuit in de topwedstrijden tegen Liverpool en Arsenal. Conte besloot daarom zijn speelstijl om te gooien en koos voor een 3-4-3 systeem. Dat bleek een uitstekende beslissing van de Italiaanse oefenmeester. "We zijn niet meer de ploeg die verloor van Liverpool en Arsenal. Maar het is nog te vroeg om het te hebben over de titel, we zitten in een heel zware competitie. Volgens mij zijn zes of zeven clubs in staat om kampioen te worden."

Een van de uitblinkers dit seizoen aan de kant van Chelsea is Victor Moses. De Nigeriaanse aanvaller werd afgelopen jaren verhuurd aan Liverpool, Stoke City en West Ham United, maar heeft nu zijn draai gevonden bij Chelsea. In het duel met Tottenham was Moses eenmaal trefzeker. "Ik voel me hier helemaal thuis, dit is mijn club", laat hij weten. "Ik ben heel blij dat de manager mij de kans heeft gegeven. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner