27.11.2016 13:29

Ajax in sterkste opstelling tegen sc Heerenveen

Peter Bosz kan zondagmiddag in Friesland over zijn vaste basisopstelling beschikken. Dit betekent dat Hakim Ziyech fit genoeg is om tegen zijn oud-werkgever te spelen, terwijl ook Amin Younes en Davinson Sánchez aan de aftrap verschijnen.

Ziyech was de afgelopen week ziek en volgens berichten van Ajax was de Marokkaan vele kilo's afgevallen. Hij miste het duel met Panathinaikos in de Europa League, maar kan spelen tegen sc Heerenveen. Aangezien Ajax al geplaatst was voor de volgende ronde van de Europa League kon Bosz veel spelers sparen, maar onder anderen Nick Viergever, Sánchez en aanvoerder Davy Klaassen keren terug in de basisopstelling.

Bij thuisploeg sc Heerenveen was het de vraag of Stijn Schaars inzetbaar was nadat hij een blessure opliep tijdens zijn rentree bij het Nederlands elftal. Het antwoord is nee. Schaars zit niet bij de wedstrijdselectie, waardoor Younes Namli wederom speeltijd krijgt in Friesland. Daarnaast is er voor Pelle van Amersfoort zijn eerste basisplaats na zijn blindedarmoperatie. Morten Thorsby is hierdoor weer verwezen naar de bank.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner