27.11.2016 18:35

Cocu is zeer tevreden over huurling Zinchenko

PSV-trainer Phillip Cocu was na de overwinning op ADO Den Haag zeer te spreken over Oleksandr Zichenko. De huurling leverde een assist op Luuk de Jong bij de 2-0 voorsprong van PSV. De huurling van Manchester City krijgt steeds meer speeltijd van Cocu.

"Het is een multifunctionele speler, die in zijn carrière al als valse spits, hangend aan de zijkant en soms als nummer tien heeft gespeeld", prijs Cocu de jonge huurling in het Eindhovens Dagblad. De 19-jarige Oekraïner krijgt steeds meer speeltijd van Cocu en stond tegen ADO Den Haag voor de derde achtereenvolgende wedstrijd in de basis, waaronder ook in de wedstrijd tegen Atlético Madrid. "Hij zal uiteindelijk wel op het middenveld terechtkomen, maar in de fase van zijn ontwikkeling denk ik dat hij vaker aan de zijkant speelt in een rol die bij hem past", aldus Cocu.

Zinchenko laat zich volgens Cocu ook al in de groep gelden. "Hij is een open jongen en maakt contact met iedereen. Een winnaar en liefhebben die je soms van het trainingsveld moet afsturen. Een dag voor de wedstrijd moet je wel eens tegen hem zeggen dat het mooi is geweest. Daar houd ik wel van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner