27.11.2016 18:20

Atlético wint na twee nederlagen weer uitduel

Atlético Madrid behoudt de aansluiting met de subtop in de Spaanse voetbalcompetitie. Het team van trainer Diego Simeone wist na twee nederlagen, bij Sevilla en Real Sociedad, zondag weer een uitwedstrijd te winnen. Dat gebeurde bij Osasuna: 0-3.

Even leek het er op dat Atlético opnieuw een zware wedstrijd tegemoet zou gaan. Osasuna kreeg in de veertiende minuut een strafschop, maar de inzet van Roberto Torres werd gestopt door doelman Jan Oblak. Atlético sloeg later in de eerste helft binnen korte tijd twee keer toe. Diego Godin opende in de 36e minuut de score en één minuut later trof ook Kevin Gameiro doel. In de blessuretijd van de tweede helft nam de Belg Yannick Carrasco het derde doelpunt voor zijn rekening.

Atlético, dat drie van de laatste vier competitieduels had verloren, kwam door de zege op 24 punten. Koploper Real Madrid, dat zaterdag Sporting Gijon versloeg, heeft negen punten meer.