28.11.2016 12:30

Speler van de Week: Ridgeciano Haps

Het was een goed weekend voor AZ Alkmaar met een 5-1 overwinning op Heracles Almelo. De aanvallers trokken de aandacht, maar het was Ridgeciano Haps die het meest overtuigde. Hij is onze Speler van de Week met een 8.5.

Ontwikkeling
Haps is in het shirt van AZ bezig aan een stormachtige ontwikkeling en geniet het volste vertrouwen van hoofdtrainer John van den Brom. De linksback staat elk weekend als een van de eerste spelers op het opstellingsformulier van de coach. Dit seizoen ontbrak Haps slechts één wedstrijd. De andere dertien duels speelde hij mee als basisspeler en hoefde hij geen enkele keer gewisseld te worden. Vorig seizoen was hij ook al een vaste waarde, maar deze voetbaljaargang steekt Haps er pas echt bovenuit in de Eredivisie.

Heracles Almelo
Ook tijdens het duel met Heracles was Haps niet af te stoppen door de tegenstander uit Almelo. Haps is een van de weinige verdedigers die aanvallend is ingesteld, maar ook verdedigend zijn mannetje staat. Daardoor is hij van onschatbare waarde voor zijn werkgever. Dat liet de linksback zien bij de 3-0 van Robert Mühren na 25 minuten tegen Heracles. Haps verzorgde de assist op de aanvallende middenvelder. Opvallend genoeg was het pas zijn eerste assist van het seizoen.

Nederlands elftal
Het lijkt wachten op een uitnodiging van bondscoach Danny Blind voor het Nederlands elftal. Vooralsnog wordt hij echter genegeerd door Blind en dat steekt Haps. De afgelopen interlandperiode haakten enkele verdedigers af, maar desondanks werd Haps niet bij de selectie van Oranje gehaald. De AZ-speler liet duidelijk weten zichzelf klaar te achten voor het Nederlands elftal. Als hij de stijgende lijn blijft vasthouden lijkt het een kwestie van tijd voordat Blind aan de telefoon hangt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner